Prona në Stamboll për Shitje

Stambolli ndodhet në kontinentin e Evropës dhe Azisë, shpesh i referuar si Euroazia. Mes dy kontinenteve , Stambolli konsiderohet si një urë kulturore dhe tregtare. Bosfori jo vetëm që ndan shërbime hidraulik elektricist piktor postim falas Durres dy kontinentet, por gjithashtu lidh Detin e Zi me Detin Marmara. Përtej rëndësisë politike dhe tregtare, Bosfori pasqyron bukurinë e tij në Stamboll.

Bosfori luan një rol vendimtar në transportin publik në Stamboll. Evropa dhe Azia janë të lidhura me dy ura të varura: Ura e Bosforit dhe Ura e Fatih Sulltan Mehmetit (Bosfori II). Kjo është rruga më e shkurtër nga vendet evropiane në vendet aziatike dhe si në transportin tregtar ashtu edhe në atë publik rëndësia është e dukshme.

Bosfori ka një ndikim të fortë mbi njerëzit dhe kulturën që mund të shihet në poezi, romane dhe këngë. Kéraban i papërkulur nga Zhyl Verni dhe Eylül nga Mehmet Rauf janë vetëm dy shembuj të romaneve që janë frymëzuar nga Stambolli dhe Bosfori.

Përtej tërheqjes së kënaqësisë vizuale dhe frymëzimit të njerëzve, Bosfori pret një ngjarje ndërkombëtare të atletikës: Maratonën e Stambollit. Është e vetmja maratonë që zhvillohet në dy kontinente. Ka katër kategori: 42 km, 15 km, 10 km dhe 8 km shëtitje argëtuese. Të gjitha ato fillojnë në anën aziatike të urës së Bosforit dhe mbarojnë në zona të ndryshme të anës evropiane.

Bosfori është një pasqyrim i Stambollit. Është një përzierje e kohëve të vjetra dhe moderne. Duke bërë një shëtitje, je dëshmitar i historisë. Merrni parasysh opsionet e pronave të Stambollit dhe lërini Stambollin dhe Bosforin e bukur t’ju frymëzojnë.

Gjithashtu urat mbulohen nga armatura LED që ndryshojnë ngjyrën. Netëve pamja e Bosforit është jashtëzakonisht e bukur. Çdo vit në Ditën e Republikës së Turqisë, ajo festohet me shfaqje të lehta dhe shfaqje fishekzjarre në Urën e Bosforit.

Janë dy projekte të rëndësishme në Stamboll që do të shumëfishojnë vlerën e tij: Ura e Tretë e Boshporusit dhe Aeroporti i Tretë. Ura e Tretë mban emrin e një sulltani osman, Yavuz Sulltan Selim. Ajo ndodhet në veri të dy urave ekzistuese në Bosfor dhe kur të përfundojë do të jetë ura e 8-të e varur më e gjatë në botë. Ndërtimi pritet të përfundojë në fund të vitit 2015. Aeroporti i tretë do të lidhet me Urën e Tretë të Bosforit, e cila do të jetë pjesë e autostradës Marmara Veriore, tashmë në ndërtim e sipër. Dhe është planifikuar të jetë aeroporti më i madh në botë. 150 milionë pasagjerë në vit priten kur të përfundojë plotësisht në 2018.

Author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *